Göpfert AG

Armaturenfabrik und Metallgiesserei

Industriestraße
D-25795 Weddingstedt

Tel. +49 (481) 903-0
Fax +49 (481) 903-90

Routeplanner

Contactformulier


PDF-Download

Imagebroschüre der Göpfert AG

 Imagebroschüre (1.5 MB)


Ihr Spezialist für Automation, Ventilsteuerung, Tankmessung, Opferanoden und Ballastwasserbehandlung

 mehr


Göpfert AG

Oprichter Ernst Göpfert

Sinds de oprichting op 01.10.1911 door de meester in messinggietwerk Ernst Göpfert produceren wij armaturen. Daarmee kunnen we nu reeds op meer dan 100 jaren ervaring in de vervaardiging van armaturen terugkijken. Het productieprogramma heeft zich in de loop der jaren volledig veranderd en werd steeds meer aan de eisen van de markt aangepast. Werden in 1911 enkel armaturen uit messing (geel gietwerk) voor huis, binnenhof en tuin gemaakt en geinstalleerd, zo zijn het vandaag armaturen voor de scheepsbouw en de industrie uit vele verschillende legeringen, zoals b.v. roodkoper, brons, kopernikkellegering en koper-aluminium-brons.

Tot ons productenpakket behoren vandaag alle armaturen die in de scheepsbouw worden ingezet, alsmede vele klantenspecifieke armaturen, die in samenwerking met onze klanten ontwikkeld werden. 

Göpfert oude productie

Werden de armaturen vroeger bijna uitsluitend in Dithmarschen en later in Noord-Duitsland verkocht en ingebouwd, zo worden ze vandaag voor 80 % direct en indirect via onze wereldwijde handelaars geëxporteerd.

Onze armaturen vindt u op schepen die in Europa en Azië gebouwd worden. Maar ook in landinstallaties, die in Saoedi-Arabië, Noord- en Zuid-America, Griekenland en vele andere landen geïnstalleerd werden. Natuurlijk ook nog steeds op schepen die in Duitsland gebouwd worden. Zo b.v. drijven onze armaturen met de „MS Europa“, het exclusiefste cruiseschip, rond de wereld.

40-jarig Bedrijfsjubileum

Op elke veerboot die op het Noord-Oostzee-kanaal heen en terug vaart zijn onze brandblusarmaturen te vinden. Blusboten, die in Hamburg en Bremen gestationeerd zijn, hebben onze brandbluskanonnen  (monitoren) aan boord. Wij zijn producent van de armaturen voor de onderzeëers van de klasse 212 van de Duitse marine. De klasse-212-onderzeëers zijn wereldwijd de eersten, die met een brandstofcel-hybride aandrijving uitgerust zijn.

Göpfert AG vanuit de lucht 2012

 

Wij produceren onze armaturen volgens meer dan 20 verschillende buitenlandse normen en voorschriften.

Onze gieterij heeft algemene vergunningen von het DNV GL (Det Norske Veritas / Germanischen Lloyd), van het Lloyds Register en BV (Bureau Veritas). Onze armaturen hebben verschillende typenvergunningen van het ABS (American Bureau of Shipping), Lloyds-Register, DNV GL (Det Norske Veritas / Germanischen Lloyd) en RMRS (Russian Maritime Register of Shipping). Dat betekent, dat wij onze armaturen zonder bijkomende inspectie naar deze landen kunnen exporteren. Indien toch nodig, komen alle klassificatiegenootschappen regelmatig voor de afname van armaturen bij ons in de firma.