Sales:

Telefoon       +49 (481) 903-0

Fax-Inland  +49 (481) 903-290

Fax-Export  +49 (481) 903-295

Email           sales

 

Contactformulier


PDF-Download


      

..... ook beschikbaar:


sinds meer dan 10 jaar storingsvrije werking !

 

Radiotelegrafische afstandsbediening voor waterkanonnen MX2000

 

Klik op de foto voor meer informatie !

Schuim- / waterkanon MX2000

Het gebruiks- en onderhoudsvriendelijk vervaardigde Der bediener-/wartungsfreundlich ausgeführte schuim- /waterkanon MX 2000 is een stationair te monteren toestel, dat zich veelvuldig bewezen heeft bij de bestrijding van uitgestrekte branden.  Mogelijke toepassingsgebieden zijn b.v. raffinaderijen, tankopslag, vliegtuigonderhoudshangars, luchthaveninstallaties, haveninstallaties, zeevaart, brandblusschepen, booreilanden en vuilverbrandingsinstallaties.

Sinds februari 2006 hebben onze brandbluskanonnen MX 2000 de vergunningen volgens SOLAS 1971 Fire Safety Systems Code Chapter 14 door het Bureau Veritas, Lloyds Register en China Classification Society.


Vanop veilige afstand kunnen branden van de klassen A en B bestreden worden. Verdere toepassingsmogelijkheden zijn b.v. het reinigen van tankinstallaties en het afweren van piraten.
De gemakkelijke bediening van het schuim- / waterkanon MX2000 is manueel door handwielen resp. electrisch of hydraulisch via de geïnstalleerde motoren. 
Het schuim- / waterkanon MX 2000 is in alle posities binnen zijn arbeidsveld voor de horizontale draaibereik en verticale vlucht, in overeenstemming met de vereisten zelf vergrendelend. 

    
Het toestel kan naar keus met een waterstraalpijp voor pure waterstroom of met een schuim- waterstraalpijp voor de wisselende inzet van schuim of water resp. speciale spuitmonden worden uitgerust. Straalpijpen en spuitmonden zijn er in verschillende uitvoeringen. 
De aard en de uitvoering van de straalpijpen / spuitmonden net zoals de werkingsdruk , stroomhoeveelheid en de doorsnee van de spuitmond bepalen de draagwijdte en de werphoogte die tijdens het gebruik behaald kunnen worden.

   

Het schuim- / waterkanon MX 2000 wordt principieel uit roodkoper (Rg 5) vervaardigd. Voor de bedienings- en verbindingselementen wordt roestvrij staal ingezet. Door deze hoogwaardige materiaalkeuze wordt een zeer lange levensduur van het toestel in bijna elke atmosfeer gegarandeerd. Voor de gemakkelijke bediening van het schuim- / waterkanon MX 2000 zorgen het in behuizing geïntegreerde kogellager, die via o-ringen worden afgedicht net zoals de verticale en horizontale wormoverbrenging.  De hoge corrosiebestendigheid van de ingezette materialen wordt door de standaard opgebrachte kleurlaag verbeterd.

Met uitzondering van de bedieningshandgrepen wordt het schuim- / waterkanon MX 2000 in vuurrood (RAL 3000) geleverd. Indien gewenst kan de kleurlaag in andere RAL-kleurtonen gebeuren.